Nyitramenti találkozó

Augusztus 16-án a Nyitramenti kennel 30 éves jubileumát ünnepelte! Nagyon szuper programokkal hirdetve, természetesen ott volt a helyünk nekünk is! Nagyon szépen köszönjük Balázsovits Jánosnak és Lénának a meghívást, a csodás napot!

Én előző este érkeztem haza egy rövid svédországi kiruccanásból, így párom hozta fel a kis csapatomat autóval. A gépem sajnos két órát késett, de babáim és Freya is türelmesen vártak a ferihegyi parkolóban. Érkezésem után nagyon örültek nekem, volt sok simogatás, cserébe pusziosztás. Aztán elindultunk Göd-re, Lénáéknál aludtunk. Picik azonnal feltalálták magukat az udvarban, aztán nagyot aludtak ők is, mi is. Reggel korán kelés, pakolás, fésülés, utolsó simítások után irány a sportpálya, amire János méltón büszke, tökéletes hely volt az összejövetel számára: ápolt nagy telek, szépen felszerelve.

Első program a kennel világ és európa-győztes kutyáinak és gazdáinak bemutatásával kezdődött, mindegyikőjük gyönyörű keretezett képet kapott ajándékba. Jó volt hallgatni Lénát, és a gazdikat, nézni ezeket a csodás kutyákat, akikre nem csak mi ott lévők, hanem az egész ország büszke lehet.

Egy kis szünet következett, üdítőzés, sörözgetés, ízletes hidegtálak és finomabbnál finomabb sütemények vártak minket.

Következő programpont a kennelben ma élő kutyák bemutatása volt, igaz nem mindegyiket hozták ki, de gyönyörű kutyákat láthattunk ismét. Én Zizu-t vezettem fel, aki profi módján könnyen állítható, kedves kutya, Freyám apukája 🙂

Ezután megkezdődött a verseny, elsőként a gyerek felvezetők, akik nagyon ügyesen oldották meg a feladatokat. Láthattuk, hogy később is lesznek, akik átveszik szüleik hobbiját, és tovább viszik a családi hagyományt.

Aztán a kölyök kutyák megmérettetése következett, ahol én Kenzi-m ötödik, Dodo-m harmadik, Vex-em első lett. Kissé még ügyetlenek voltak pórázon, de míg nem kaptak meg minden oltást csak az udvarban tudtunk gyakorolni, utána pedig én nem voltam pár napig otthon. De hamar be fogjuk pótolni ezt a hiányosságot, már látom, hogy egy kis sajtdarabkáért mindent megtesznek.

Következett a hobby osztály, ahová Freyámat neveztem, mivel így szülés után, ő “bikinire” vetkőzött. Nagyon ügyes volt, szépen állt, figyelt, tökéletesen mutatva füleit, fejét. Negyedik helyen végzett, kis jutalomfalatkákat nyerve.

Aztán jöttek a profik, igen szép számú nyílt osztály. Itt segítettem Szabinának, és bevezettem Jasira-t, aki álomszép, könnyen figyeltethető, tökéletes testű kutya. Nagyon mutatós volt, meg is lett az eredménye, dobogón végzett, harmadik helyen. Ebben az osztályban nem volt könnyű dolga a bírónak, szebbnél-szebb, gyönyörű arckifejezésű, mozgású, szőrzetű kutyákat láthattunk!

Aztán a verseny zárása képp kiválasztásra került a nap szépe kutya, aki Royal lett. Én pici Vex fiam ekkor már úgy döntött, ő eleget futott pórázon, nem akart többet, viszont gyönyörűen állt és figyelt, jó alkalom volt megcsodálni őt is 🙂

A nap zárásaként közös pezsgőzés és tortaevés következett, jó kis beszélgetésekkel, kutyasimogatásokkal tarkítva.

Még egyszer szeretném megköszönni mindenkinek a jó társaságot, Lénának és Jánosnak ezt a csodás napot, és kívánok nekik ezek után is hasonló sikereket a tenyésztésben!

(képeket később töltök fel)

Hozzászólások lezárva.