HVCH Holiday Black Kevin ‘Odin’

kan-ivartalanított

Double Scotch Gold Old Spice X Holiday Golden Xpenderosa

Törzskönyv megtekinthető itt: http://www.collie-online.com/pedigree/genealogie_id.php?id=17760

született: 2007-03-04
Tenyésztő: Szelényi Szabolcs – Holiday Hills kennel

tulajdonos: Miskovits Tamara

MDR1 -/- érintett
DM G/A hordozó

karakterteszten 100%-al megfelelt

13XCAC, 3XRes.Veterán BIS

2015 Top1 Veterán, Veterán Club Star, 2018 TOP 5  Veterán, Veterán ClubStar (HCSC)

Eggyel több csillag az égen Holiday Black Kevin “Odin”, 2007.03.04.- 2021.06.18 Ég veled öreg barátom, sosem feledlek, bár sosem lettek utódaid, mégis Neked köszönhetek mindent, mindent ami ma lettem, a kennelem, a fajta megismerését, a kiállításokat, rengeteg kutyás ismerőst, több igaz barátot. Nem felejtem el, mikor először láttalak, kicsi fekete gombóc 6 hetesen, még nem érhettem hozzád, csak nézni szabadott, aztán 2 hét múlva hazahoztunk. És berobbantál az udvarba, igazi energiabomba, pörgős, játékos kiskutya, tele örömmel. Voltak küzdelmeink, mert önfejű makacs kan lettél, de tanultunk, mindketten… Az idő gyorsan elszállt, 11 évesen léphettünk utoljára a ringbe együtt, de míg év elején még kiemelték a gyönyörű mozgásod, büszkén futottuk le a fiatalokat is, év közepe felé már kezdett fájni a lábad. Kezelgettük, de a sántaság állandósult. Hallásod is gyengült, és idegrendszeri problémák is előjöttek: demencia, szerencsére ezt tudtuk gyógyszeresen kezelni. Pár hónapja rohamosan romlott az állapotod, már nem csak a mellső lábak nem működtek rendesen, hátul is kiment az erő, segítség nélkül nem igazán tudtál felkelni… 24 órából 23 alvással telt… már nem ugattál az udvarban, enni is csak keveset ettél, és az ivás is nehezedre esett… sajnálom, hogy végül nekem kellett meghoznom a legnehezebb döntést… remélem nem hibáztam, de talán Neked így könnyebb, már nem fáj semmid… ég veled, hiányozni fogsz minden nap, köszönöm az elmúlt 14 évet

Odin rendkívül elegáns megjelenésű,  energikus, igazi örökmozgó kutya. Ő az udvar királya, kis falkám alfája, aki mindig figyel a “rendre”. Imád játszani, mindene az apportozás az ő kedvenc gumikrokodiljával. Odin 2015-ben sikeresen teljesítette a Hungária Verterán Championátus-t.

2020.07.30.: Odin már nagyon idős, 2 éve heresorvadás miatt ivartalanítottuk is. Most napjai nagy részét idebent tölti pihenéssel, alvással. Néha még ugat, hogy megmutassa ő még mindig vigyáz ránk, de fárad az öreg harcos- minden együtt töltött nap ajándék.

Odin 14 éves korában:_DSC0185 _DSC0800 _DSC0810 _DSC0880 _DSC0922

Hozzászólások lezárva.